De gevangenen van Ruathym

Shil Yargo en de Betraande Boekanier

meeste westerlijke eiland van de Whalebones; dag 7 Tarskah

In de loop van de ochtend van dag 7 van Tarsakh wijst Basra naar de lucht en de spelers zien een schip door de lucht vliegen. Het landt bij de baai waar Basra hen heeft heengebracht. Het is een forse driemaster. Opvallend zijn ook de zeilen aan de zijkant van het schip en het boegbeeld, of eerder, het ontbreken van een boegbeeld. Daar waar normaal een zeemeermin of schone deerne het voorsteven zou sieren, zie jullie enorme gekartelde messen met enorme punten. Aan de zijkant van het dek staan enorme harpoenen opgesteld. In de hoogste mast wappert een rode vlag die gesierd wordt door de beeltenis van een huilende piraat.

Een sloep wordt te water gelaten en zet koers richting het strand. De spelers ontwaren 6 roeiers/matrozen en in de voorsteven staat een kleinere figuur, in blauw kostuum, draagt een driepunt steek, sabel aan zijn riem en linkerhand in zijn jas gestoken.

De sloep nadert het strand, het is ondertussen weer flink gaan regenen – regen die van opzij komt – en de martozen springen uit de boot en trekken het schip het strand op. De kleine figuur stapt de boot uit en begint direct aanwijzingen te geven. De matrozen halen doek en palen uit de sloep en beginnen te bouwen aan wat een kamp lijkt te zijn. De kleine leider draait zich om en zwaait met een vlag richting het schip in de zee. Daar worden voorbereidingen getroffen om een tweede en derde sloep het water in te laten.

Yargo is juist op weg van de noordelijke wateren naar de Nelanther Isles, om daar zijn volle schip te ledigen. Hij meert aan bij de Whalebones om vers water en proviand in te slaan. Tevens dient zijn fly wizard op krachten te komen om de volgende etappe te kunnen volbrengen.

Yargo vertelt de spelers dat ze op de Whalebones zitten (wijst het aan op een kaart), vertelt ze welke datum het is en het eiland waar ze waarschijnlijk vandaan komen is waarschijnlijk Ruathym – zie Ruathym.

Yargo is enkele mannen op zee verloren, tijdens zijn jacht op kraken. Hij is daarom bereid Basra weer in dienst te nemen, als hij er achter komt dat zijn voormalige matroos nog in leven is.

Wanneer de spelers Yargo vertellen dat ze Durma in Velen op moeten zoeken kijkt hij hen verbaasd aan. Hij roept een of twee matrozen bij hem en vraagt wie de man was die ze wilden opzoeken toen hij hen oppikte van de Whalebones. Dat blijkt ook Durma in Velen te zijn. Bij eerste twee sloeg hij er geen acht op, en dwong ze in zijn dienst te treden. Nu is toch zijn nieuwsgierigheid gewekt en stelt hij de spelers voor in Velen te droppen tegen een betaling van 200 goudstukken.

Op dat moment wordt het strand overspoeld door een troep van kobolds. Yargo blijkt een volleerd strijder, maar ook de spelers staan hun mannetje.

Na het gevecht roept Yargo gefrustreerd uit:
EN NU IS HET GENOEG! JULLIE WILLEN NAAR VELEN? IK VERTEL JE DIT: ALS JULLIE ME KUNNEN ONTDOEN VAN DIE ELLENDIGE KOBOLDS, DAN NEEM IK JULLIE MEE VOOR NIETS. EN DIE TWEE KLAPLOPERS DAAR, MOGEN MET JULLIE MEE! NAAR VERLUIDT BEVINDT HET HOL VAN DIE ELLENDELINGEN ZICH AAN EEN MEER. IN IEDER GEVAL, DAT IS WAAR WE ZE HET VAAKST TEGENKOMEN. KOBOLDS HOUDEN WEL VAN EEN BEETJE WATER. HET ZIJN NET RATTEN. DEZE TROEP KOBOLDS IS HIER WAARSCHIJNLIJK IN DIENST VAN EEN DRAAKACHTIG WEZEN.

MIJN MANNEN EN IK ZIJN VAKER AANGEVALLEN DOOR DIE ETTERS. DE ENIGE OVERLEVENDE VAN EEN PATROULLE DIE IK DE ER DE VORIGE KEER OP UIT STUURDE, VERTELDE ME DAT ZE GELEID WORDEN DOOR EEN GROTE GOBLIN. HIJ HEEFT GEZIEN HOE DEZE GOBLIN DE KELEN VAN ZIJN GEVALLEN MAKKERS VERSCHEURDE. VLAK VOORDAT HIJ STIERF AAN ZIJN VERWONDINGEN, DEELDE HIJ NOG MEE DAT DEZE GOBLIN IJZEREN TANDEN HAD. BRENG ME EEN IJZEREN TAND EN IK NEEM JULLIE VOOR NIETS MEE.

De spelers gaan op pad en verslaan de goblin, mede door de hulp van de onverschrokken Basra.

Teruggekomen bij het schip, wordt er koers gezet naar Velen. Er komt een jonge man in een duur gewaad het dek opgelopen met een arrogante tred. Shil Yargo houdt hem even aan, en overlegt stil met hem. De jongeman knikt en loopt naar het achtersteven. De matrozen gunt hij geen blik waardig. Hij neemt plaats in een grote houten zetel naast het roer. Twee matrozen gespen zijn armen vast aan de stoelleuningen. Dan houdt de man twee ijzeren doodshoofden vast die in de armleuningen zijn verwerkt. Hij sluit zijn ogen en begint zachtjes te prevelen. Na een minuut of vijf beginnen de oogkassen van beide dooshoofden rood op te lichten en begint de man te zweten en te steunen. Langzaam komt het schip in beweging, voorwaarts en omhoog. Yargo houdt zich vast aan een mast en jullie zien ook hoe de rest van de bemanning steun zoekt.

IK ZOU JE MAAR EVEN VAST HOUDEN, ALS IK JULLIE WAS. HIJ KAN WEL EENS SCHOKKEN. MAAR DAT DURFT NIEMAND TEGEN HEM TE ZEGGEN.

Dan schreeuwt de jonge wizard het uit en schiet het schip werkelijk omhoog. Iedereen aan dek houdt zich stevig vast en wordt een beetje naar achteren geworpen. Het schip wint veel hoogte en het eiland waar jullie je bevonden wordt geleidelijk aan kleiner. Het duurt niet lang voordat jullie andere eiland in de nabijheid zien liggen, totdat de eilandengroep uit het zich verdwijnt. Dan worden de zeilen gehesen, neemt Bertel plaats achter het roer en de wizard ontspant, duidelijk in trance. Af en toe komt een matroos bij de wizard langs om hem water en geprakt voedsel te voeren. Een slikbeweging is het enige teken van leven dat de wizard geeft. Hij zal zo de rest van de reis blijven zitten.

Dag 12 Tarsakh
Jullie zijn twee dagen en nachten onderweg, wanneer jullie met zijn drieën langs de railing zitten. Jullie benen bungelen in de diepte. Jullie hebben geen land gezien, enkel zee. Eerste matroos Bram, komt op jullie afgelopen:

DE KAPITIEN WIL JULLIE SPREKEN IN ZIJN KAJUIT.

Jullie worden door Bram naar de kajuit van de kapitein geleid. Daar zien jullie op handen en voeten op zijn tafel zitten. Op de tafel liggen grote kaarten uitgespreid, naast een sextant en een kompas.

AH! GOEDEMIDDAG. IK WILDE JULLIE VERTELLEN DAT WE MORGENOCHTEND VELEN ZULLEN BEREIKEN. WETEN JULLIE WAAR JULLIE MOETEN ZIJN?

JULLIE VERHAAL INTRIGEERT ME EN EIGENLIJK WIL ER MEER VAN WETEN. VERGEEF ME, MAAR IK BEN EEN KLEIN NIEUWSGIERIG AAPJE. WAAROM JULLIE? EEN ELADRIN, EEN DWERG EN EEN HALF-ELF. EEN WIZARD, EEN VECHTER EN EEN CLERIC? WAAROM ZOVEEL MOEITE DOEN OM MINKUKELS ALS JULLIE OVER HET HELE CONTINENT TE VERPLAATSEN EN IN EEN KERKER TE STOPPEN. EN HOE? WANNEER ZIJN JULLIE ONTVOERD?

WE LEVEN NU OP DAG 12 VAN TARSAKH.
HOE VERVOER JE IEMAND IN ENKELE DAGEN OVER HONDERDEN, NEE DUIZENDEN MIJLEN NAAR HET EINDE VAN DE WERELD? WAT IS ER DAAR OP RHUATHYM? WAAR ZIJN DIE PRIMITIEVE NOORDLANDERS NU WEER MEE BEZIG? OF ZIJN HET WEL NOORDLANDERS? IK ACHT HEN ER EERLIJK GEZEGD NIET TOE IN STAAT. HET ZIJN PRIMITIEVELINGEN, DIE KRIJGEN ZOIETS NIET VOOR ELKAAR.
EN NU MOET JE NAAR DE TEMPEL VAN TEMPUS, GELEID DOOR ENE DURMA? WAAROM TEMPUS? WAAROM IN VELEN? VELEN IS GEEN ACHERLIJKE PLAATS, MAAR ZOVEEL GEBEURT ER DAAR NU OOK WEER NIET…LASTIG, LASTIG, LASTIG.

BRAM:

YARGO, WE HEBBEN EEN LADING KRAKEN IN HET RUIM. JE GAAT JE HIER TOCH NIET EN MENGEN?

YARGO:
NEE TUURLIJK NIET. IK BEN ALLEEN ZO BENIEUWD.

Bram kijkt opgelucht
YARGO:
MAAR IK VOEL DAT ER HIER IETS GAANDE IS, WAAR IK MEER VAN WIL WETEN. GEEF TOE BRAM, WE HEBBEN SAMEN VEEL MEEGEMAAKT, MAAR NIET DAT ER MENSEN OP DE EEN VAN DE ANDERE DAG VERDWIJNEN OM DUIZENDEN MIJLEN VERDER WEER TE VERSCHIJNEN. DAAR IS KRACHTIGE MAGIE VOOR NODIG. WE BLIJVEN WAT LANGER IN VELEN EN WE ZULLEN DAAR PROBEREN VAN ONZE LADING AF TE KOMEN. OOP DIE MANIER KAN IK ALLES VAN EEN AFSTANDJE IN DE GATEN HOUDEN…EN MISSCHIEN WAT LOL MAKEN…
B
RAM:
LOL? PROBLEMEN ZUL JE BEDOELEN, YARGO.

YARGO:
BRAM, IK HOUD VAN JE, MAAR ERGENS HEB IK JE ALTIJD EEN WATJE GEVONDEN. ALS HET AAN JOU HAD GELEGEN ZATEN WE ALLEMAAL NOG AAN DE TIET VAN ONZE MOEDERS GEKLEMD.
WE BLIJVEN EEN WEEK IN VELEN. IN VELEN KAN IK JULLIE NIET HELPEN, MAAR IK BLIJF BESCHIKBAAR IN DE HAVEN, MOCHTEN JULLIE MIJN HULP NODIG HEBBEN.

Aantekeningen na sessie

A rogue named Sue heeft zich bij de groep aangesloten. Heeft zelfde meegemaakt als andere spelers. Sue is afkomstig uit Luskan, waar hij een telg is van een beroemde onderwereldfamilie. Tijdens een missie in de grotten buiten de stad is hij overvallen en bewusteloos geslagen. Is jaar eerder dan de spelers ontsnapt, opgepikt door Yargo. Is echter niet naar Velen afgereisd, maar is als dienst van Yargo getreden.

Comments

DmDorus DmDorus

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.