De gevangenen van Ruathym

Thoran

Hanger van Barthus in deur en deur gaat open. Er verschijnt een stijlen stenen trap die in het donker verdwijnt. De lucht lijkt er frisser en er is een suggestie van wind.

Wanneer jullie de trap hebben beklommen, komen jullie aan bij een wijde gang die een kamer omcirkeld. Aan de zuidzijde van de kamer zijn grote zwaren houren deuren, gesloten. Aan de andere zijde is een tweede trap die omhoog leidt.

Wanneer jullie de deur opendoen zien jullie een kamer waarvan het plafond, de vloer en de muren zijn bedekt met een laag lood. Er staan zeven stenen kisten in een halve cirkel, de deksels open, allen leeg. In et midde van de kamer staat een andere stenen kist, deze is gesloten met een groot en ingewikkeld slot.

Wanneer jullie er op af lopen, schrikken jullie terug, aangezien er plotseling een figuur verschijnt zittend voor de kist. Het is een menselijke figuur in vorm maar niet in aangezicht. Zijn slijmerige huid geeft een violetkleurig schijnsel af. Vier octopusachtige tentakels hangen onder zijn bleke, vreemde ogen. De figuur draagt dure kleding van gebroken wit en zwart, de randen dragen arcane tekens.

Ook al kijkt de figuur over zijn schouder, geeft het er geen blijk van dat het jullie opmerkt. Hij knielt voor de kist, zijn handen verborgen onder zijn mantel. Plotseling ontploft de lucht aan beide zijden van de kamer, hoewel er geen verplaatsing van lucht is. De figuur springt op zijn voeten, maar het is te laat: de mooie kleding wordt een stukken gescheurd, de violette huid eronder verbrandt. In een hartslag zien jullie verwrongen spieren en vreemde organen, waarna ze worden vernietigd. Hoewel de figuur probeert te rennen, valt de figuur als de lucht wederop ontploft.

Een hoopje smeulend vlees en gebleekte botten liggen voor jullie, maar ook dat verdwijnt. Er blijft een zwarte vlek over, die op zijn beurt ook weer verdwijnt. Er is geen enkel teken van de de aanwezigheid vande vreemde figuur, noch wat het vernietigd kan hebben. De kamer is net zo leeg als wanneer jullie hem voor het eerst zagen…

De spelers weten op ingenieuze wijze de kist uit de kamer te slepen en het slot open te breken. Daarin vinden ze een magische crossbow, waarover een strijd ontstaat tussen de nieuwe Tira en Sue. Sue daagt Tira uit tot een tweestrijd, maar op het moment dat Sue aan wil leggen klinken er vampieren geluiden vanaf de trap naar boven…

Er verschijnt een soort van wachtkamer. Het verweerde vloerkleed was eens bourdeauxrood met goud, de wandtapijten , sleets en vaal, tonen de steden van oud Netheril. Aan oostzijde hangt een een flikkerend gordijn van licht. Een wijde gang is zichtbaar aan de andere kant, die leidt naar een nieuwe trap. Dubbele deuren zijn aan de noord en zuidzijde zichtbaar.

Wanneer jullie door dit vreemde gordijn van licht stappen, voel je niets vreemds. Maar, je realiseert je opeens dat je wapenuitrusting en bepakking zijn verdwenen. Je staat er compleet naakt, zelfs als de deur aan de noordzijde opent en twee human mannelijke wizards met quarterstaffs geheven naar buiten komen.
Ze spreken tot jullie:
“Kijk eens aan. Zo zit je te kaarten (en te winnen)”
“(door vals te spelen ja!)”
" en zo lopen enkele naakte vermiste erfgenamen je kamer binnen. Geef je over, dan kunnen we een zeer ongemakkelijk gevecht voorkomen"

Wanneer de kansen keren (eigenlijk vanaf het moment dat de spelers de illusie doorhebben, krijgen de twee onderling strijd en is er de mogelijkheid te onderhandelen.

Tijdens deze onderhandelingen komen de volgende onderdelen aan bod:

- laatste linie, weinig kans op versterking, niet loyaal, slecht behandeld.

Tira herkent haar eigen vicious rod in de handen van een van hen.

De twee besluiten zich bij de spelers aan te sluiten in ruil voor een audiëntie bij Lady Saharel. Verder bemachtigen de spelers een document getiteld “De Erfgenamen van Mystra”. De spelers doen enkele bijzondere verrassingen. Wanneer Tira het document bekijkt, herkent ze een naam: Varis Birel.

Jullie vervolgen jullie weg langs verschillende verdiepingen. De ontvangsthal, de keukens, de feesthal. In alle ruimtes zijn tekenen van aanwezigheid, maar er is niemand te zien. Uit alles blijkt dat de ruimtes haastig zijn verlaten. In alle ruimtes zijn wapenrekken te zien, waar enkele wapens uit ontbreken. Dan komen jullie aan bij luxe appartementen via een wenteltrap. van boven horen jullie geluiden van een gevecht, waarbij vele deelnemers zijn betrokken.

Dan verschijnen 3 Dark Creepers en Thoran. Thoran spreekt:

“Eindelijk: de verloren erfgenamen in mijn handen! Samen met Saharel zal The Order of Blue Fire twee machtige wapens in handen hebben. Jullie hebben nu nog de kans de locatie van het laatst overgebleven kristal op te biechten. Doen jullie dat niet, dan zijn wij genoodzaakt heel de ruïnes door te kammen en een ieder die in onze weg komt te doden. Jullie willen naast de dood van Tallin toch ook niet de dood van de anderen op jullie naam hebben?
Thoran schreeuwt het uit van de pijn en spreidt zijn armen. Uit zijn lichaam scheurt een tweede figuur zich naar buiten: gevleugeld, met scherpe klauwen, lange pijlstaart, puntige tanden, en een schubachtige huid. Thoran, duidelijk verzwakt, maar herstellende wijst met zijn vinger naar jullie en het beest valt aan.

Thoran sterft een redelijk vlugge dood en de spelers bereiken de zaal waar 7 pilaren staan. Op dat moment komen aan de andere zijde Fillith, Bakero en Yargo de trap af: “Gelukkig, nog op tijd”, verzucht Yargo. “Durma is dood en Velen ligt in puin.”

Comments

DmDorus DmDorus

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.